ThesisWiki : Experiments

ThesisHome :: Categories :: PageIndex :: RecentChanges :: RecentlyCommented :: Login/Register

Experimenten

Zie ook

Implementatie
Resultaten
http://thesis.veracx.com/exp/index.php

Deelpagina's

Opzetten van experimenten
De experimentele methode

Deze pagina omvat het opstellen van de experimenten. In het tweede semester concentreer ik me op een experimentele vergelijking tussen verschillende methodes en op de werking van mijn algoritme. Hierbij is in een eerste fase parameteroptimalisatie het doel, gevolgd door een uitgebreidere robuustheids- en performatieanalyse. De te variŽren onderdelen worden samengevat op ExperimentOpzet, waarbij er nog een onderscheid gemaakt moet worden tussen de mogelijk gebruikte technieken, DBAllTactics en hun parameters.

Ik heb een database opgezet (zie DBDatabase, DBInteraction en DBAllTactics) die alle data per experiment (bestaande uit meerdere runs met verschillende seeds) verzamelt. Hierbij is het mogelijk dat voor sommige experimenten meer oppervlakkige informatie verzameld wordt (niet meer per elke iteratie, maar bv per 100). Deze resultaten zijn te bekijken op http://thesis.veracx.com/exp/index.php.

Tenslotte is het evalueren van deze resultaten en het trekken van conclusie uit de data een zeer belangrijk aspect. De aandachtspunten worden kort geschetst in de statistiek van mijn experimenten.

Besprekingen

Ant System
Valid XHTML 1.0 Transitional :: Valid CSS :: Powered by Wikka Wakka Wiki 1.1.6.2
Page was generated in 0.0172 seconds