ThesisWiki : OmgTalk

ThesisHome :: Categories :: PageIndex :: RecentChanges :: RecentlyCommented :: Login/Register

Grafe onderhandelende mieren

Zie ook

Andere requirements
Mierengedrag in deze omgeving

Hierbij zal elke mier dus een oplossing moeten zoeken waarbij hij een optimale oplossing probeert te bekomen voor 1 team. Dit moet ook weerspiegeld worden in de omgeving, zodat we per ploeg een ge´soleerde deelgrafe voorzien. Elke deelgrafe heeft 1 knoop waar mieren kunnen starten en gewone knopen die de andere ploegen voorstellen. De tussenliggende bogen zullen feromonen bevatten (hoe goed deed deze boog het in 't verleden) en hebben een vaste afstandskost en een constraintkost afhankelijk van interactie met andere mieren.

Opgelet: mieren moeten samenwerken om samen een geldige kalender te kunnen bekomen. Elke mier vindt in zijn omgeving alleen maar informatie terug specifiek voor 1 ploeg. Hij weet niet of de keuzes die optimaal zijn voor zijn ploeg, ook goede keuzes zijn voor andere ploegen. Dit informatiegebrek zal aangevuld moeten worden door communicatie (onderhandelingen) met andere mieren.

Begingrafe

Zoals hieronder te zien is:

image

Grafische voorstelling optimale toer

De mieren zullen in de volgorde aangegeven door de kleine cijfertjes bij de bogen per deelgrafe volgende toeren moeten volgen om samen tot een optimale kalender te komen.

image
Valid XHTML 1.0 Transitional :: Valid CSS :: Powered by Wikka Wakka Wiki 1.1.6.2
Page was generated in 0.0180 seconds